Wednesday, September 07, 2011

HARI RAYA AIDILFITRI 1432 HIJRAH

Aki, Wan, Anak, menantu dan cucu
(kecuali Uncle Zack, Cik Din dan Cik Ja)

Sessi bermohon maaf family Cik Ana

Ajmal dan Ayah
Mat Galah Aiman dan Umi

Jijin dan Umi

Aiman dan Shasha (cousin). Dua-dua tinggi cam pokok kelapa?


Alhamdulillah. Tahun ini kali ke 2 kami beraya di Shah Alam. Tak balik Kuantan. Pertama kali pada tahun 2008. Parents tidak berapa sihat jadi mereka decided beraya dengan anak-anak di Shah Alam dan Kuala Lumpur. Pagi Raya, aku, Aiman dan Aki sembahyang Raya di surau Arrayan, seksyen 7. Walau ramai balik kampung tetapi jemaah memenuhi ruang sembahyang di dalam dan diluar. Just nice.

Lepas sembahyang kami balik ke rumah. Menjamu dgn nasi minyak dan ayam kurma yang aku masak sendiri. Selain tu menunya termasuklah lemang, ketupat, kuah kacang, rendang daging yang disediakan oleh mak, antida, cik ana dan mak usu. Semua adik beradik dan ipar (kecuali Cik Din, Cik Ja dan uncle Zack) berkumpul bersama seleps sembahyang Raya. Uncle Zack beraya di Penang. Cik Din dan Cik Ja beraya di Jengka. Lepas makan, kami bersalam-salaman, photoshot dan makan lagi.

Lebih kurang jam 12pm kami ke Kerinchi ke rumah keluarga Joe. Makan dan makan lagi... Lepas tu ke rumah Che Yong yang beraya di Bangi kerana Dina dan Kimi baru saja menerima ahli baru, baby sulung lelaki yang diberi nama Nazrin sempena nama Raja Nazrin Shah. Che Yong dah jadi Opah dgn gelaran Opah mummy. Gelaran glamor la tu. Secara automatik Wifey juga menjadi Opah dgn gelaran yang dipilih sendiri, Wan Na (nak ikut org Pahang lah konon). Tua sungguhlah depa berdua ni...hehehe

Sebelah malam pulak giliran menerima tetamu dan melayan main bunga api free, ihsan jiran belakang rumah. Dan yang penting kita makan lagi...

Hari Raya kedua kami lunch di rumah Cik Ana di Taman Tun dan kemudian bertolak ke Kuala Kangsar. Hari ketiga, open house di KK pulak. Makan lagi dan lagi dan lagi...Bila pulak nak puasa 6???

No comments: