Monday, November 03, 2008

ANTARA 2 PILIHAN

Macam nak pilih girfren pulak tajuknya. Eh bukan... girfren. Nanti perang besar. Macam AK47 lah pulak muluk Zarina meletup-letup menembak husband dia yang baik dan hensem ni. Ni antara pilihan nak pergi kursus dengan tak pergi kursus. Kalau jadi pergi kursus, lama juga lebih 20 hari melarikan diri dari pejabat. Dapat ilmu dan dapat kawan baru, mostly org Petronas. Kalau tak pergi kursus, kena pergi beberapa mesyuarat. Tapi mesyuarat tu ada elaun. Banyak pulak tu. Boleh cuti end of the year. Kalau pergi kursus tak dapat elaun meeting. Fening..fening. Kalau tak gi kursus Petronas-INSEAD ni tak ada peluang dah. Ni untuk senior management. Macam mana ni? Kalau boleh nak dua-dua sekali. Baru betul-betul Raya Haji dan cuti tahun baru. Boleh tak U you all postphone meeting-meeting tu ke bulan Disember? Balik kursus, I pergi meeting pulak. Macam mana datin Zarina? Nak duit ke nak ilmu? Nak buat pilihan ni pun susah. Macam manalah agaknya kalau ada 2 atau 3 bini. Lagi banyak pilihan kena buat.

7 comments:

AUNTIDA said...

Kalau pergi kursus, akan kaya tak di kemudian hari? Sometimes delayed gratification is better than instant ones.

Mommy dearie said...

I stumbled upon your blog while reading Auntida's blog (I read hers through my friend's blog). Was surprised to see you went to SEMESRA (as it was known then!). I went there too. 1983-1987. Not sure if you remember me though, Tahiyyah. I pun ingat2 lupa u, sure tak sure by just looking at your pictures. Rasa kenal kot.

Anyways, happy blogging. I ni suka baca blog and I wrote one too.

AUNTIDA said...

mommy dearie, thank you for visiting my blog. i pun ada visit your blog via intan's.

Mentari, Hujan dan Pelangi said...

auntida,
not really about kaya but more about keredhaanNya. I pilih gi course. I take note your advice. TQ

Hi,mommy dearie/Tahiyyah,
I think I still remember you. A lady with grey eyes. It is nice to hear from SEMESRA alumni. How's life? What r u doing now?

Mentari, Hujan dan Pelangi said...

auntida,
not really about kaya but more about keredhaanNya. I pilih gi course. I take note your advice. TQ

Hi,mommy dearie/Tahiyyah,
I think I still remember you. A lady with grey eyes. It is nice to hear from SEMESRA alumni. How's life? What r u doing now?

Mommy dearie said...

Hehe! Go ahead and read my blog if you want to know what I do. Still working till the end of the year. Hope to be a full time mom after that - kalau larat la nak jaga 4 kids!

ida said...

eloklah pi kursus.. menuntut ilmu pun ada pahalanya..
duit anytime bleh dpat..