Monday, October 11, 2010

MONTREAL DAN BOSTON


Alhamdulillah lebih kurang seminggu di Montreal dan Boston, dapat balik semula tidur atas tilam keras dan memeluk bantal busuk. Dan yang lebih penting dapat memeluk awek kesayangan. Hehehe...Walaupun tidur dalam First Class dan Business Class tak sama dengan bilik sendiri yang tak ada kelas. Walau ada awek cun duduk sebelah, bini juga sentiasa di hati. (Saja nak ambil hati bini, nanti boleh outstation lagi...)

Semasa menunggu di lounge KLIA sembang dengan Aznil Nawawi dan membernya dari Astro. Dia nak ke Cannes. Pak Nil ni kulitnya licin macam anak dara. Tak gaya jantan langsung. Umur dah dekat 50 tapi nampak macam 30 tahun. Ingat nak ambil gambar tapi segan pulaklah.

Flight jam 11.40 pm 2 Oktober 2010 ke London. Sampai London lebih kurang jam 6.30am dan lepak di Marriot Heathrow, Terminal 4. Seterusnya ambil flight Air Canada ke Montreal jam 3.30pm dan sampai lebih kurang jam 6.30pm. Check in di Marriot dan staff Melayu bawa pergi seafood restoran di luar bandar montreal. Nak balun sungguh-sungguh takut kena gout dan naik kolestrol pulak. Ngeri jugak kalau tak boleh berjalan. Isnin pergi lawat kilang yang jauhnya lebih kurang 2 jam perjalanan dengan kereta dan lunch di kilang. Pagi selasa meeting, petang ambil flight ke Boston. Pagi rabu lawat kilang di Boston, sebelah petang shopping sikit dan sebelah malam ada official dinner di Turner Fisheries. Tom Yam abang cuka kat Klang lagi sedap. Khamis meeting lagi dan sebelah petang ke London semula. Begitulah packnya jadual. Sorrylah Puan wifey, tak dapat memenuhi semua hajat shopping puan wifey. Next timelah kalau ada rezeki. Nak pergi outlet pun tak sempat sebab hujan lebat aka ribut di Boston. Time nak balik barulah terang benderang tapi dah tak sempat nak shopping pulak. Tengok pokok Maple di bawah ni yang ditanam ditapak bangunan admin kilang (bangunannya belum bina lagi). Hopefully dapat hiduplah sebab biasanya pokok yang aku tanam tak hidup. Hehehe...


No comments: