Tuesday, April 01, 2008

ZAMAN SEKOLAH - SEKOLAH MENENGAH SAINS TENGKU ABDULLAH

Kenangan indah banyak di zaman persekolahan. Dikelilingi kawan yang berbagai ragam terutama di asrama. Aku tak pernah terfikir nak jadi apa. Nak jadi Engineer, Add Math, fizik teruk, nak jadi lawyer, aku tak minat, nak jadi doktor, aku tak layak. Nak jagi lecturer, sungguh memboringkan. Tapi yang aku tahu aku nak pergi US. Mungkin itulah the ultimate dream ketika itu. So, yang penting aku enjoy dulu. Get all non academic education. Tahun untuk bersekolah sekejap saja and those are some of the best years in our life. Main bolasepak dan Rugby untuk sekolah. Dilantik sebagai Ketua Kelas. Masuk aktiviti persatuan. Join persembahan. Pernah diarah mendeklamasi sajak. Buat apa saja as long as tidak seriously melanggar peraturan sekolah. Sesekali curi keluar asrama sehingga ditangkap Penolong Pengetua. Datang lambat ke kelas sehingga Cikgu dengan hormatnya menghantar wakil menjemput aku. Membaling telur ke asrama puteri. Sesekali menerima salam dari adik-adik yang admire. Ahh.. how interesting. Dan rasanya paling teruk pun curi-curi hisap rokok di waktu SPM. Anyway sekarang aku tak merokok dah.


3 comments:

auntida said...

dulu manyak rambut, sekarang mana pigi?

Sleepyhead said...

ya ka? bukan nampak rokok LM selalu pau ke?

Mentari, Hujan dan Pelangi said...

auntida:
Banyak rambut nampak hensem, kurang rambut nampak macho. OKlah tu.
sleepyhead:
Dah lebih 5 bulan tak hisap rokok. History la tu... lagi-lagi jenis LM